Вебинар “Работа со родители на деца со посебни потреби”

ден650.00

Вебинар “РАБОТА СО РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ”

Цена: 650 денари

Формат: Видео снимка

Обучувач: доц. д-р Ангелка Кескинова

Времетраење: 4 часа

Сертификат: Електронски (PDF*)

 

*Со купување на вебинарот видео снимката, материјалите и дигиталниот сертификат ќе ви пристигнат најдоцна за 24 часа на вашата e-mail адреса, доколку истите не ги добиете во наведениот рок обратете се кај нашата служба за техничка поддршка на 070688885

Category:

Вебинар “РАБОТА СО РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ”

Целна група: Општа

Обучувач: доц. д-р Ангелка Кескинова

Датум на одржување: 09-ти октомври (сабота) 10 часот

Платформа: ZOOM

Времетраење: 4 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

Котизација : 650 денари 

Учесниците на вебинарот ќе имаат можност да дознаат повеќе во специфичностите и предизвиците на семејствата кои имаат дете со посебни потреби. Ваквите знаења ќе им бидат особено значајни во зацврстување на тријадата наставник – дете – родител, а со тоа и подобрување на квалитетот на работа. Вебинарот ќе содржи и работилници во кои ќе се разработуваат проблеми од пракса.

Вебинарот ќе биде поделен на три сесии и тоа : 

Сесија 1
Воведниот дел од вебинарот ќе биде посветен на специфичностите на семејствата со дете со посебни потреби: раѓање на детето и негово прифаќање во семејниот систем, како и ефектот на потребите на детето врз членовите на семејството.

Сесија 2
Во вториот дел од вебинарот ќе се зборува за стресот и семејното функционирање, резилиентноста и согорувањето на семејните членови, како и системите на поддршка (формална и неформална) на овие семејства.

Сесија 3
Во текот на третата сесија ќе се разработат алатки за ефективна комуникација и методи за работа со родители на дете со посебни потреби. Практични совети за работа со семејства со деца со посебни потреби во училиштата и градинките.

Вебинарот ќе биде во времетраење од 3 часа со пауза помеѓу сесиите. 

Сите учесници ќе се стекнат со сертификат за успешно учество на вебинарот. 

За следење на семинарот ќе ви биде потребна стабилна интернет врска,

компјутер/лаптоп или паметен телефон.

За сите дополнителни информации ви стоиме на располагање

во секое кое време на 078 296 885.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Вебинар “Работа со родители на деца со посебни потреби””

Your email address will not be published.