Вебинар “Ран детски развој – од раѓање до тргнување во училиште”

ден650.00

Вебинар “Ран детски развој – од раѓање до тргнување во училиште”

Цена:    650 денари

Целна група: Општа

Формат: Видео снимка

Обучувач: Д-р Стеван Несторов дефектолог од Центарот за логопедија и рана интервенција – Белград Република Србија

Времетраење: 3 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

*Со купување на вебинарот видео снимката, материјалите и дигиталниот сертификат ќе ви пристигнат најдоцна за 24 часа на вашата e-mail адреса, доколку истите не ги добиете во наведениот рок обратете се кај нашата служба за техничка поддршка на 070688885

 

Вебинар “Ран детски развој – од раѓање до тргнување во училиште”

Целна група: Општа

Датум: 13-ти октомври 18 часот на платформата ZOOM

Обучувач: Д-р Стеван Несторов дефектолог од Центарот за логопедија и рана интервенција – Белград Република Србија

Времетраење: 3 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

Котизација : 599 денари 

Цел на вебинарот:
Учесниците на вебинарот ќе имаат можност одблиску да се запознаат со текот на детскиот развој, да разберат зошто постојат отстапувања во растот и развојот на децата. Учесниците исто така ќе се запознаат со можностите и начините за стимулација на децата со типичен развој, но и децата кои се соочуваат со дисхармоничен развој.

Вебинарот ќе биде во времетраење од 3 часа, поделен во две сесии и ќе ги опфати следните теми:
🔹Сесија 1
• Влијание на пренаталниот развој врз понатамошниот развој на детето
• Фази на невропсихичкиот развој на детето
• Првите будења на движење и сетила, развој на внимание
• Причини за појава на отстапувања во растот и развојот на детето
🔹Сесија 2
• Важноста на развојните движења (откривање на животот)
• Емоционален развој на децата
• Развој на говорот кај децата
• Когнитивен развој
• Стимулативна средина за развој на децата
РЕЗИМЕ И ДИСКУСИЈА
👩‍🎓🧑‍🎓Целна група:
Логопеди, специјални едукатори и рехабилитатори, воспитувачи, наставници, негователи, психолози, педагози и родители.

Вебинарот ќе биде во времетраење од 3 часа со пауза помеѓу сесиите. 

Сите учесници ќе се стекнат со сертификат за успешно учество на вебинарот. 

За следење на семинарот ќе ви биде потребна стабилна интернет врска,

компјутер/лаптоп или паметен телефон.

За сите дополнителни информации ви стоиме на располагање

во секое кое време на 078 296 885.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Вебинар “Ран детски развој – од раѓање до тргнување во училиште””

Your email address will not be published.