Вебинар “Дисхармоничен развој кај децата и основи на психомоторна реедукација”

ден650.00

Вебинар “Дисхармоничен развој кај децата и основи на психомоторна реедукација”

Цена:   650 денари

Формат:  Видео снимка

Целна група: Општа

Обучувач: Д-р Виолета Несторов логопед од Центарот за логопедија и рана интервенција – Белград Република Србија

Времетраење: 3 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

 

*Со купување на вебинарот видео снимката, материјалите и дигиталниот сертификат ќе ви пристигнат најдоцна за 24 часа на вашата e-mail адреса, доколку истите не ги добиете во наведениот рок обратете се кај нашата служба за техничка поддршка на 070688885

 

Вебинар “Дисхармоничен развој кај децата и основи на психомоторна реедукација”

Датум: 16-ти октомври 10 часот / Платформа ZOOM

Целна група: Општа

Обучувач: Д-р Виолета Несторов логопед од Центарот за логопедија и рана интервенција – Белград Република Србија

Времетраење: 3 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

Котизација : 599 денари 

Учесниците ќе имаат можност да се запознаат со различните облици на дисхрамоничен развој кај децата, но и ќе се стекнат со знаења како да им помогнат на децата со дисхармоничен развој. Основниот тип на поддршка за деца со дисхармоничен развој е третманот на движење или реедукација на психомоторните вештини. Учесниците ќе добијат основни инструкции за да разберат како психомоторнатареедукација  како го поттикнува развојот на децата.

Вебинарот ќе биде во времетраење од 3 часа, поделен во две сесии и ќе ги опфати следните теми:

Сесија 1

  • Дисхармоничен развој – Клинички слики (дислексија, дисграфија, дискалкулија, развојна дисгнозија и диспраксија, дисортографија, тикови и пореметувања на психомоториката
  • Дете со потешкотии во учењето во градинка и училиште

Сесија 2

  • Што е психомоторнареедукација (третман со движење)?
  • Резиме и дискусија

Целна група:

Логопеди, специјални едукатори и рехабилитатори, воспитувачи, наставници, негователи, психолози, педагози и родители.

Вебинарот ќе биде во времетраење од 3 часа со пауза помеѓу сесиите. 

Сите учесници ќе се стекнат со сертификат за успешно учество на вебинарот. 

За следење на семинарот ќе ви биде потребна стабилна интернет врска,

компјутер/лаптоп или паметен телефон.

За сите дополнителни информации ви стоиме на располагање

во секое кое време на 078 296 885.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Вебинар “Дисхармоничен развој кај децата и основи на психомоторна реедукација””

Your email address will not be published.