Back

Вебинар “Проактивни родители – успешни и среќни деца”

ден850.00

Вебинар “Проактивни родители – успешни и среќни деца”

Цена: 850 денари

Формат: Видео снимка

Целна група: Општа

Обучувач: Проф. д-р Софија Георгиева – Филозофски факултет Скопје 

Времетраење: 4 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

*Видео снимката, материјалите и сертификатот ќе ви пристигнат најдоцна за 24 часа на вашата e-mail адреса, доколку истите не ги добиете во наведениот рок обратете се кај нашата служба за техничка поддршка на 070688885

Вебинар “Проактивни родители – успешни и среќни деца”

Целна група: Општа

Обучувач: Проф. д-р Софија Георгиева – Филозофски факултет Скопје 

Времетраење: 4 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

Котизација : 650 денари 

Пандемијата и целата ситуација со коронавирусот може да предизвикаат различни чувства кај луѓето, како анксиозност, стрес, несигурност… Овие емоции можат во голема мера да влијаат на најмалите, кои со овие емоции се справуваат поинаку од возрасните, особено ако детето се соочува со затворено училиште, откажани редовни активности, одвојување од другачињата и слично. Затоа, во овој момент, најважно за вашето дете е да се чуствува сакано и поддржано повеќе од кога и да било.

„Треба да запамтиме дека возрасните се оние кои го возат автомобилот, а децата се само патници. Патниците треба да се чуствуваат безбедно во рацете на оној кој управува со автомобилот.“

Вебинарот ќе биде поделен во 4 сесии со кратки паузи помеѓу секоја од сесиите


Сесија 1: Како да станете најдобриот родител што можете да бидете?
• Воспитување здрави деца
• Градење релации


Сесија 2: Животот е избор: Тие одлучуваат, но вие водите
• Вообичаени грешки што понекогаш ги прават родителите
• Како родителите поттикнуваат 10 клучни позитивни однесувања кај децата


Сесија 3: Не оставајте на случајност: Вежбајте проактивно родителство


Сесија 4: Седум навики на успешните деца

Вебинарот ќе биде во времетраење од 4 часа со пауза помеѓу сесиите. 

Сите учесници ќе се стекнат со сертификат за успешно учество на вебинарот. 

За следење на семинарот ќе ви биде потребна стабилна интернет врска,

компјутер/лаптоп или паметен телефон.

За сите дополнителни информации ви стоиме на располагање

во секое кое време на 078 296 885.