Back

Вебинар “Дислексијата: препознавање, стратегии и решенија”

ден850.00

Вебинар “Дислексијата: препознавање, стратегии и решенија”

Цена:  650 денари  

Формат: Видео снимка

Целна група: Општа

Обучувач: Славица Тасевска Николовска – Лиценциран Дејвис фасилитатор за дислексија  

Времетраење: 4 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

*Со купување на вебинарот видео снимката, материјалите и дигиталниот сертификат ќе ви пристигнат најдоцна за 24 часа на вашата e-mail адреса, доколку истите не ги добиете во наведениот рок обратете се кај нашата служба за техничка поддршка на 070688885

 

Category:

Вебинар “Дислексијата: препознавање, стратегии и решенија”

Формат: Видео снимка

Целна група: Општа

Обучувач: Славица Тасевска Николовска – Лиценциран Дејвис фасилитатор за дислексија  

Времетраење: 4 часа 

Сертификат: Електронски (PDF*) 

Котизација : 599 денари 

Главниот бенефит за учесниците од овој вебинар ќе биде можноста да се запознаат со природата на дислексијата со што суштински ќе ги разберат тешкотиите на оние кои се соочуваат со оваа состојба. Овој вебинар ќе ви овозможи да ги надградите вашите знаења со палета од практични совети за помош на учениците со дислексија. Дополнително, учесниците ќе го збогатат своето знаење за тоа како да се изгради самодовербата и мотивацијата кај учениците со дислексија. Алатките на Рон Дејвис за корекција на дислексијата со кои ќе ги научат учесниците ќе ви бидат од голема корист при индивидуална работа учениците со дислексија.

Вебинарот е поделен на четири сесии и тоа:
1⃣Сесија
Во првиот дел на вебинарот е објаснета природата на дислексијата како различен начин на процесирање на информациите според теоријата на РонДејвис. Посебен фокус е ставен на причините за различноста и на главните вродени карактеристики на сите оние кај кое е препознаена дислексијата , карактеристики кои воедно се дарба и пречка при вообичаениот начин на образование.
2⃣Сесија
Во втората сесија од вебинарот ќе се запознаете со оние знаци според кои можете да ја препознаете дислексијата. Препознавањето е првиот чекор на освестување на проблемот по што следат начини за корегирање на состојбата. Во овој дел од вебинарот ќе бидат опфатени и сличностите и разликите меѓу дислексијата и останатите состојби кои предизвикуваат тешкотии во учењето како што се дискалкулијата, АДХД , дисграфија и диспраксија.
3⃣Сесија
Третиот дел од вебинарот се фокусира на практични совети за наставници, родители и сите оние кои работат со лица со тешкотии во учењето. Во оваа сесија ќе се запознаете и со начините како да ја подигнете самодовербата и мотивацијата како клучни фактори за психичкиот развој на децата кои тешко се прилагодуваат на вообичаениот начин на образование.
4⃣Сесија
Практични вежби – “ Да им дадеме живот на пишаните зборовите“

Вебинарот e во времетраење од 4 часа со пауза помеѓу сесиите. 

Сите учесници ќе се стекнат со сертификат за успешно учество на вебинарот. 

За следење на vebинарот ќе ви биде потребна стабилна интернет врска,

компјутер/лаптоп или паметен телефон.

За сите дополнителни информации ви стоиме на располагање

во секое кое време на 078 296 885.